De elfde update van 2024 (versie 24.11) is beschikbaar op de website. Via menukeuze 120 kunt u de update installeren.

Voorbereiding op jaarafsluiting en jaarstart

De jaarovergang brengt diverse aanpassingen met zich mee die essentieel zijn voor een correcte werking van het systeem in 2025, waaronder een nauwkeurige loonverwerking. Een deel van deze werkzaamheden is inmiddels afgerond en wordt geïmplementeerd in de nieuwe versie. Als gebruiker zult u deze veranderingen pas merken tijdens de daadwerkelijke jaarovergang.

Loonstroken opslaan op de online portal

Het programma voor het afdrukken van loonstroken is aangepast. Er is nu een nieuwe optie toegevoegd waarmee loonstroken naar de nieuwe online portal kunnen worden verstuurd. Via de online portal kunnen uitzendkrachten hun loonstroken eenvoudig raadplegen, bijvoorbeeld op hun mobiele telefoon. Deze functie is nog niet voor alle gebruikers beschikbaar. Voor meer informatie over deze functionaliteit kunt u contact opnemen met onze Sales-afdeling.

Voorbereiding voor het opslaan van gewerkte tijden per dag

We werken hard aan het verbeteren van de registratie van werkbrieven in onze nieuwe online omgeving, zodat u in Freepack per dag de gewerkte tijden kunt vastleggen. De backoffice is hiervoor aangepast, zodat deze gegevens automatisch worden geïmporteerd en verwerkt in de loonadministratie.

Bugfix verwijderen AOK’s

Als u een uitzendkracht probeerde te corrigeren via programma ‘353 Corrigeren’ en deze uitzendkracht werd door een andere gebruiker bezet gehouden, dan volgde de melding ‘record vakantiedagen in gebruik’. Wanneer de uitzendkracht werd vrijgegeven door de andere gebruiker dan kon u gewoon door met corrigeren. Maar op de achtergrond werd de AOK die gekoppeld was aan de gecorrigeerde verloning ten onrechte verwijderd. Dit hebben we aangepast in update 24.11.

cid:image001.png@01DB14AB.09C748E0

Controle verwijderde AOK’s

Via het afdrukmenu ‘331-Controles-Controle AOK’s op spaties en einddatum’ kunt u een overzicht afdrukken van de eventuele ten onrechte verwijderde AOK’s. Deze worden getoond als de indicaties niet gevuld zijn (spatie). Neem contact op met de Helpdesk mocht u AOK’s hebben waarvan de indicaties niet gevuld zijn.

cid:image003.png@01DB14AF.7C5B6B80

Tijd-voor-tijd uren en StiPP pensioen per 2025

Vanaf 2025 zal Freepack pensioen gaan berekenen over de opgenomen TvT uren en niet langer over de gereserveerde TvT uren. Op deze manier sluit de pensioenberekening beter aan bij eventuele tussentijdse loonsverhogingen.

Hoe berekent Freepack nu het pensioen?

De uitzendkracht werkt 40 uur en daarvan wordt 10 uur TvT gereserveerd. Het pensioen wordt berekend over 40 uur. Later neemt deze uitzendkracht 10 uur TvT op. Daarover wordt geen pensioen berekend.

Pensioen per 2025

Vanaf 2025 wordt slechts over 30 uur pensioen berekend. Pas bij de TvT opname van 10 uur zal pensioen worden berekend over deze uren.

Uitbetalen openstaande saldo’s

Mochten uw uitzendkrachten TvT uren hebben gereserveerd dan is het van belang dat deze uren dit jaar nog worden opgenomen. Neemt u de uren namelijk mee naar 2025 dan zullen over deze uren nogmaals pensioen worden berekend bij een opname TvT.

Mocht u de opgebouwde saldo’s toch in 2025 willen opnemen, neem dan contact op met de Helpdesk!

Overzicht openstaande saldo’s TvT

Een overzicht van de openstaande uren is af te drukken via F4 – 389 – Tijd voor tijd.