Tabellen (118)
In dit onderdeel van het programma kunt u beheren over standaard tabellen. Om de laatste versie op te halen, kiest u in het hoofdscherm van Freepack de optie ‘Freepack bestanden’. De laatst bekende versie van alle tabellen van de Belastingdienst worden opgehaald.
Onderhoud
Sector risicogroepen
Voor de werknemersverzekeringen zijn alle ondernemingen door de belastingdienst ingedeeld in sectoren.
In deze tabel staan alle sectoren die bij de Belastingdienst in gebruik zijn onder het vastgestelde nummer. U kunt de omschrijving van de sector naar wens aanpassen.
Incidenteel zullen deze bestanden aangepast worden, hiervan zal in de update melding worden gemaakt.
CAO
In deze tabel staan alle CAO’s die bij de Belastingdienst in gebruik zijn onder het vastgestelde nummer.De omschrijving van de CAO kan naar wens aangepast worden.
Incidenteel zullen deze bestanden aangepast worden, hiervan zal in de update melding worden gemaakt.
Land
De landgegevens worden binnen verschillende pakketonderdelen gebruikt. Binnen dit programma zit een volledige tabel van de Belastingdienst.
De bestaande Belastingdienstcodes kunnen gekoppeld worden met een vrijstaand Freepack nummer. Zodat ze in de verschillende pakketonderdelen op te roepen zijn via een listbox.
Indien een vinkje geplaatst wordt bij ‘Alleen gekoppelde’ kan nagekeken worden welke nummers reeds in gebruik zijn.
Via de button “Wijzigen” kan een vrijstaand nummer gekoppeld worden aan een land.
Er mogen geen nieuwe codes aangemaakt worden!
Via de button ‘Wijzigen’ kan worden aangegeven dat het een SEPA land betreft. Controleer of de tabel de juiste waarden toont.
Nederland heeft standaard nummer 10. Zorg ervoor dat dit zo blijft.
Nationaliteit
De nationaliteitsgegevens worden binnen verschillende pakketonderdelen gebruikt. Binnen dit programma zit een volledige tabel van de Belastingdienst.
U kunt hier alleen bestaande Belastingdienstcodes koppelen met een vrijstaand Freepack nummer. Zodat ze in de verschillende pakketonderdelen op te roepen zijn via een listbox.
U dient dan eerst een vinkje te plaatsen bij “Alleen gekoppelde”, zo kunt u namelijk zien welk nummer u kunt gebruiken. Vervolgens zet u het vinkje weer uit en zoekt het betreffende nationaliteit erbij. Via de button “Wijzigen” kunt u het vrijstaand nummer koppelen aan het betreffende nationaliteit.
Nederland heeft standaard nummer 10. Zorg ervoor dat dit zo blijft.
U mag hier geen nieuwe codes in aanmaken!
Documentsoort
Hiermee kunt u diverse documenten zoals bijv. Word-documenten (.doc), Excel-sheets (.xls), Scans van legitimatiebewijzen (.jpg, .pdf), koppelen.
Deze module zal beschikbaar zijn binnen de volgende programma’s: Uitzendkrachten (331), Inschrijvingen (392), Stamgegevens (521), Debiteuren (241), Adressenregister (394) en Crediteuren (231).
Vóór ingebruikname dient eerst onderstaand afgehandeld te worden.
In dit programma kunt u documentsoorten aan te maken.
U kiest voor de button “Nieuw” Hierin kunt u het volgende aangeven:
Soort:
Een soort (4 posities) kan bijv. zijn “CV”, “LEGI(timatie)”, “PASF(oto)” de indeling hiervan is geheel vrij.
Omschrijving:
Ter verduidelijking de volledige omschrijving van de ingegeven soort.
Hierna kunt u diverse documenten koppelen via deze procedure.
Contacten
Om Contacten te kunnen aanmaken dienen hiervoor eerst tabellen te worden aangemaakt.
-
-
Vervolgacties
-
Benoem elke mogelijke vervolgactie en de standaard termijn hiervoor. Denk hierbij bijv. aan “Terugbellen”, “Nabellen”, “Offerte sturen”, Afspraak maken” etc. U kunt voor elke Vervolgactie aangeven in welk onderdeel deze gebruikt kan worden door een vinkje te plaatsen.
-
-
Soort contact
-
Benoem elk soort mogelijk contact. Denk hierbij bijv. aan “Brief”, “E-mail”, “Telefoontje” etc.
U kunt bij het meest voorkomende contact “default” aanvinken. Hiermee geeft u aan dat dit soort contact standaard als waarde wordt aangegeven. U kunt natuurlijk te allen tijde een ander soort contact kiezen.
-
-
Reden contact
-
Benoem elke mogelijke reden van contact met personen/bedrijven. Denk hierbij bijv. aan “Klacht”, “Sollicitatie”, “Betalingsachterstand”, Bezoekrapport etc. U kunt per reden aanvinken of opvolgen verplicht is. In dit geval zal er automatisch een vervolgactie worden aangemaakt. Ook voor elke Reden contact kunt aangeven voor welk onderdeel deze van toepassing is door een vinkje te plaatsen.
Minimumloon
De minimum lonen worden nu vastgelegd in dit programma en gelden voor zowel de Uitzend- als de Salarisadministratie. Bij de jaarstart hebben we de betreffende bedragen voor het nieuwe verloningsjaar al ingevuld. In de minimum lonen is nu een splitsing aangebracht voor de bedragen voor een 36-urige, 38-urige en een 40-urige werkweek. Als standaard zal de 40-urige werkweek worden gehanteerd tenzij dit anders wordt aangegeven in de Uitzending (335) of in de Salarisadministratie Werkgever (511).
Uren per CAO
Standaard zijn hier de gebruikelijke CAO-uren ingevoerd, deze zijn zichtbaar in Minimumlonen om zo het minimumloon te kunnen bekijken per CAO uur. Ook kunt u hier uit kiezen in Uitzendingen (335) en Werkgever (511).
SBI-code
SBI = Standaard Bedrijfsindeling
De Standaard Bedrijfsindeling (SBI) is een hiërarchische indeling van economische activiteiten. De SBI is gebaseerd op de indeling van de Europese Unie (Nomenclature statistique des activités économiques dans la Communauté Européenne, afgekort : NACE) en op die van de Verenigde Naties (International Standard Industrial Classification of All Economic Activities, afgekort: ISIC). Het CBS gebruikt de SBI onder meer om bedrijfseenheden in te delen naar hun hoofdactiviteit.
De SBI kent meerdere niveaus die aangegeven worden door vier of vijf cijfers. De eerste vier cijfers van de SBI-code zijn, op een aantal uitzonderingen na, gelijk aan de Europese NACE. Het 5e cijfer is een nadere Nederlandse verbijzondering. De eerste twee cijfers van de SBI en NACE stemmen overeen met de ISIC, van de Verenigde Naties. De samenhang tussen internationale standaardclassificaties en de SBI is aangegeven in een schema.
In Debiteuren (241) kunt een een selectie maken uit de betreffende SBI-code.
Vanuit Loonboekingen (389) – Div. CAO gegevens – Marktmonitor VPO, wordt een bestand aangemaakt waarin deze SBI-code meegenomen wordt.
Raadplegen
Mogelijkheid tot het raadplegen van de ingevoerde tabellen.
Afdrukken
Mogelijkheid tot het afdrukken van de ingevoerde tabellen.